szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jövő évtől tíz éven át vesz részt az Alstom budapesti székhelyű közlekedési információs megoldások központja az új járművek vezérlő rendszer szoftvereinek (TCMS) tesztelésében.

A magyar részvétellel zajló, 600 személyvonat gyártásáról szóló projekt teljes értéke 4 milliárd euró - közölte az Alstom az MTI-vel pénteken.

Kiemelték, hogy az Alstom Transport globális hálózatán belül a budapesti közlekedési információs megoldások részleg az egyetlen szoftvertesztelési kompetencia központ a világon. Az Alstom Hungária Zrt. központja jelenleg közel 100 főt foglalkoztat, a most elnyert megbízás 5-10 munkatársnak biztosít folyamatos munkát a megbízás teljes időtartama alatt.

Az Alstom vezette Gibela konzorcium a nemzetközi tender nyerteseként 600 személyvonatot, összesen 3600 vasúti kocsit szállíthat a dél-afrikai vasúti személyszállítási ügynökség (Passenger, Rail Agency South Africa - PRASA) számára, összesen 4 milliárd euró értékben.

Az első új szerelvényt 2015-ben állítja forgalomba a gyártó, a gyártás 2025-ig tart majd. Az Alstom mindemellett 2033-ig, azaz a gyártás megkezdésétől számított 18 évig biztosítja a szerelvények karbantartását és alkatrészellátását - közölte a francia gépipari csoport.

Magyarországon az Alstom Csoport minden üzletága, a közlekedés mellett a hőerőmű, a megújuló energiaforrások, és az energiaátviteli hálózat üzletág is jelen van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Összeesküvés-elméletre építi digitális szabadságharcát a kormány

Összeesküvés-elméletre építi digitális szabadságharcát a kormány

Müller Cecília: Otthonaikban, a háziorvos oltja majd a 60 év felettieket

Müller Cecília: Otthonaikban, a háziorvos oltja majd a 60 év felettieket

12 ezer fölé emelkedett a járvány magyar áldozatainak száma

12 ezer fölé emelkedett a járvány magyar áldozatainak száma