szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Tudásod a jövőd című program sikeresen segítette a hátrányos helyzetben lévők képzését; az utóbbi egy évben több mint 96 ezren vettek részt a meghirdetett csaknem 10 ezer képzésben - mondta Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-nek abból az alkalomból, hogy épp egy éve indult el a Tudásod a jövőd program.

Rétvári Bence kiemelte: a Tudásod a jövőd program Magyarország legnagyobb és legátfogóbb felnőttképzési programja, amelynek keretében a munkaerő-piacon nehezebben boldogulók számára hirdettek célzott, elsősorban nyelvi és informatikai képzést. A kormány arra törekedett, hogy a legnehezebb helyzetben lévőknek segítsen.    

A résztvevők az elhelyezkedést segítő, a munkaerő-piacon azonnal hasznosítható tudást szereztek a meghirdetett 9924 képzésen, amelyből 1853 volt informatikai kurzus, a többi nyelvi - fűzte hozzá. A programmal 100 ezer embert céloztak meg, 96 500-an vettek részt a képzéseken az indulás óta eltelt egy évben, de összesen csaknem 300 ezer regisztráló volt - ismertette az államtitkár. 

Emlékeztetett arra, hogy a résztvevők fejenként 90 ezer forintos támogatást kaptak, ami mellé 5 százalékos önrészt kellett befizetniük, a hátrányos helyzetű kistérségekben az önrész 2 százalék volt. Rétvári Bence hangsúlyozta: külön figyelmet fordítottak a munkanélküliekre, a kismamákra, a 45 év felettiekre, valamint a hátrányos helyzetű térségekben élőkre - tette hozzá. Mint mondta, a program elsősorban európai uniós forrásból, 12,5 milliárd forintból valósult meg. Annak érdekében, hogy mindenki a legmegfelelőbb képzést kapja, 800, úgynevezett e-tanácsadót, mentort is alkalmaztak, akik abban segítettek, hogy mindenki a személyiségéhez, munkaerő-piaci lehetőségéhez leginkább illő képzést kapja meg - fejtette ki az államtitkár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint 800 lóerővel támad a Ferrari F8 Tributo

Több mint 800 lóerővel támad a Ferrari F8 Tributo

Operatív törzs: A 89 év felettieket a háziorvosok oltják majd, késik a Pfizer szállítmánya

Operatív törzs: A 89 év felettieket a háziorvosok oltják majd, késik a Pfizer szállítmánya

Duma Aktuál: 2020 legbénább bűnözői a police.hu-ról

Duma Aktuál: 2020 legbénább bűnözői a police.hu-ról