szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik azonnali, átfogó és rendszerszintű lépéseket követel a devizahitelesek mentésére, ezek között is elsőként a hitelek felvételi árfolyamon történő forintosítását.

A Jobbik ugyan támogatja a Fidesz-frakció újabb javaslatát a devizahitelesek megsegítésére, de átfogó indítványokat sürget. Z. Kárpát Dániel szerint ugyanis az árfolyamgát teljes kiszélesítésével csak egy újabb időhúzásba "lavírozza magát" a kormányoldal, és "aszpirint ad a haldoklónak".

Az ellenzéki párt szerint az újabb terv csak szépségtapasz, hiszen semmilyen statisztika, vagy számítás nincsen arra, hogy ez a lépés valóban segít-e érdemben a devizahiteleseken. A Jobbik azonnali, átfogó és rendszerszintű lépéseket követel, ezek között is elsőként a hitelek felvételi árfolyamon történő forintosítását.

Azzal, hogy a kormány beismerten megvárja a devizahiteleket érintő bírósági ügyekben a Kúria jogegységi döntését, azzal a Jobbik szerint bármeddig elhúzhatják a kormánypártok az intézkedéseiket érdemi eredmények nélkül – fogalmazott Z. Kárpát Dániel.

Rogán Antal, a kormánypárt parlamenti frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy az árfolyamgátba való belépés teljes megnyitását és a kilakoltatási moratóriumnak a teljes téli időszakra való kiterjesztését javasolják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!