szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Átvállalta a Csongrád megyei Csanádpalota adósságát is az állam. Az erről szóló értesítő dokumentumot Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, a térség országgyűlési képviselője adta át a település polgármesterének csütörtökön.

Az állam lépése stabilizálta a település költségvetését, idén valószínűleg már nem lesz szükség hitelfelvételre - mondta Kovács Sándor, a város független polgármestere az eseményt megelőzően.   

A valamivel több mint 3000 lakosú város adósságállománya csaknem 67 millió forint volt. Ebből mintegy 12 millió forint útfejlesztésre felvett hitel, míg a többi folyószámlahitel volt, ami a működési költségek fedezetére ment el.

Lázár János az átadással kapcsolatban azt mondta, a 2014-20-as uniós időszakra készül az ország, amikor 7000 milliárd forint elköltésére lesz lehetőség. "Nekem szívügyem, hogy a szegényebb, az ország keleti határokhoz közel élő polgárok is részesedjenek ezekből a pénzekből"- tette hozzá.

Csanádpalota eddig is jól pályázott, az utóbbi években fontos szerepet töltöttek be a magyar-román határ menti kétoldalú pályázatok - közölte.

Lázár János arról is beszélt, hogy hétfőn Brüsszelbe utazik és találkozik Johannes Hahn regionális politikáért felelős uniós biztossal. A tárgyalás középpontjában a 2014-20 közötti hétezer milliárd forint elköltésének technikáját, módját és intézményrendszerét tekintik át.

Az esemény után a politikusok egyeztetést tartottak a település következő uniós ciklusban várható fejlesztési lehetőségeiről, majd Lázár János lakossági fórumot tartott.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szlovák államfőnek nem tetszik az orosz vakcina

A szlovák államfőnek nem tetszik az orosz vakcina

Japán azt kéri Kínától, hogy hagyjon fel az anális koronavírustesztekkel

Japán azt kéri Kínától, hogy hagyjon fel az anális koronavírustesztekkel

Mesterséges Intelligencia az üzlet szolgálatában: két magyar egyetemen is speciális képzés indul

Mesterséges Intelligencia az üzlet szolgálatában: két magyar egyetemen is speciális képzés indul