szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tízéves dollárkötvény hozama 325 bázisponttal haladja meg a tízéves amerikai államkötvény 2,677 százalékos hozamát. Ennek alapján mintegy 5,93 százalékos dolláralapú hozamot fizet Magyarország.

Az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) Zrt. hat százalék alatti hozammal kétmilliárd dollár összegben bocsátott ki 10 éves futamidejű kötvényt hétfőn - közölte a Thomson Reuters pénzügyi hírügynökség IFR adatszolgáltatója az egyik vezető kibocsátóra hivatkozva.

A kötvény hozama 325 bázisponttal haladja meg a tízéves amerikai államkötvény 2,677 százalékos hozamát. Ennek alapján mintegy 5,93 százalékos dolláralapú hozamot fizet Magyarország. A magyar kötvényre igen nagy, 10 milliárd dollárt meghaladó ajánlat érkezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

Előkerült a Facebook és a Google titkos szerződése

Előkerült a Facebook és a Google titkos szerződése

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban