szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szerbia 6,125 százalékos hozamon bocsátott ki csütörtökön egymilliárd dollár értékű, ötéves futamidejű devizakötvényt.

A dollárban denominált államkötvény hozamát eredetileg 6,25 százalékra árazták, a hozam a csaknem háromszoros túljegyzés hatására csökkent 6,125 százalékra. Szerbia februárban 5,15 százalékos hozamon tudott kibocsátani hétéves lejáratú devizakötvényt.

Magyarország hétfőn, Horvátország kedden bocsátott ki tízéves futamidejű dollárkötvényt, előbbi 2 milliárd dollár értékben, 6 százalék alatti hozamon, utóbbi 1,75 milliárd dollárért, 6,2 százalékos hozamon. A magyar állampapír iránt ötszörös, a horvát iránt több mint háromszoros volt a befektetői kereslet.

A devizában fennálló szerb államadósságot - akárcsak a magyart és a horvátot - befektetésre nem ajánlott kategóriában tartják nyilván a nemzetközi hitelminősítők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!