szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Alátámasztani igyekezett a NAV-botrány kirobbantójának szavait az adónyomozók látókörében lévő egyik „közvetítőcég” tulajdonosa a HVG-nek nyilatkozva – írja legfrissebb számában a hetilap.

Két éve 0,86 eurócentért adta a szerbiai gyártó az Iskon étolaj literjét, amit aztán nagyjából ezen a beszerzési áron akcióztak Magyarországon a nagyobb kereskedelmi láncok boltjaiban – magyarázta a HVG-nek egy neve elhallgatását kérő kereskedő.

Az üzletember, aki végül letett az importterveiről, a saját bőrén tapasztaltak alapján is hitelt ad Horváth Andrásnak, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) volt adóellenőrzési szakkoordinátorának, aki szerint évente ezermilliárd forintos, maffiamódszerekkel szervezett, évek óta folyó adócsalás-sorozatot néz el a NAV.

„Mindenki benne lehet, kivéve a saját beszállítói hálózattal rendelkező üzletláncok” – fogalmazott a HVG-nek Horváth. Ez köznyelvre lefordítva azt jelenti: mindenki, az Aldi és a Lidl kivételével. Kereskedőkörökben védik a hipermarketeket: lehet, hogy nem szentek, de kizárt, hogy maguk irányítanának maffiákat – mondják.

Az adónyomozók látókörében lévő egyik „közvetítőcég” tulajdonosa – névtelenül ugyan – visszaigazolta Horváth elmondását a HVG-nek nyilatkozva. Ő a gabonapiacon tevékenykedett, így vett át tavaly egy Pest megyei kft.-t, amiről az előző tulajdonosok állították, hogy semmilyen tartozása nincs.

Mikor azonban fény derült a százmillió forintos stiklikre, illetve arra, hogy ezt – jelenleg gyanúsított – elődei nagyüzemben, valóságos céghálót működtetve folytatták a kétezres évek elejétől fogva, ő maga jelezte a hatóságoknak, de másfél év alatt semmi sem történt.

További részleteket a HVG e heti számában olvashatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyedül maradt a varsói magyar nagykövet, amikor nem állt ki a szexuális kisebbségek védelmében

Egyedül maradt a varsói magyar nagykövet, amikor nem állt ki a szexuális kisebbségek védelmében

Varga Judit: Azonnal mondjon le az Európai Bizottság alelnöke

Varga Judit: Azonnal mondjon le az Európai Bizottság alelnöke

Újra ölhetett a bika nevű kábítószer

Újra ölhetett a bika nevű kábítószer