szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár hivatalosan még senki nem kereste meg, nem zárja ki, hogy politikai pályára lép Horváth András, a NAV-ot megvádoló volt NAV-dolgozó - derül ki a Népszabadságnak adott interjújából.

A közéletben képzeli el a jövőjét Horváth András, a NAV volt dolgozója, aki a NAV-ot és a legnagyobb cégeket adócsalással vádolta meg korábban - derül ki a Népszabadságnak adott interjújából. A nyilvánosságtól remél védelmet, bár megállapodásra még senkivel sem jutott erről.

Ahogy az interjúban fogalmaz: "Mindenki azt mondja, hogy el fognak felejteni. De ha ez így lesz, akkor nekem is végem. Sokan várnak arra, hogy ez elfelejtődjék, és vissza tudjanak csapni."

A nyugdíj még messze van, de még nem tudja, pontosan mit fog csinálni. "A közigazgatásban nem tudok dolgozni, pedig igazgatásszervező a szakmám, Államigazgatási Főiskolát végeztem. Az adószakmába se mehetek, hiszen az adótanácsadóknak épp azok a cégek az ügyfelei, amelyekkel nekem problémám van. Nem tudom, mi lesz a jövő."

Arra a kérdésre, nem érdekli-e a politikai pálya, Horváth úgy válaszolt: ha lesz ilyen megkeresés, gyorsan kell döntenie, mert itt a kampány, de azt megerősítette, hogy ez az út is benne van a pakliban. "De nem azért álltam ki, hogy politikus legyek. A kezdetektől tudtuk: csak az jelent védelmet nekem, ha valamilyen szinten megmaradok közszereplőként. De lehet, hogy a civil szférában kell majd ezt megteremteni" - magyarázta.

Arra a kérdésre, melyik párt lehet a befutó, azt mondta: senki nem kereste meg hivatalosan. "Az igaz, hogy Ángyán Józseffel együttműködünk, támogatjuk egymást, és ott voltam az új szervezet, a Tisztesség és Emberség Szövetség zászlóbontásán. Vele és Hadházy Ákossal (a trafikügyben a pártalapú osztogatásra bizonyítékkal szolgáló szekszárdi volt fideszes képviselő – a szerk.) egyeztettünk is a hogyan továbbról."

A volt NAV-dolgozó múlt pénteken jelentette be sajtótájékoztatón, hogy a NAV jelentős mértékű adócsalásban segédkezik. A hivatal válaszul tagadta a vádat, arra hivatkozva, hogy hétvégén átvilágította a szervezetet, és nem talált visszaélést. A hétvégi átvilágításról szóló bejelentés azonban nevetséges, és nem felel meg a valóságnak Horváth szerint. Úgy véli, ha átvilágítottak volna, akkor rábukkantak volna olyan ügyekre, amikről ő beszélt. Három szektor adócsalási teljesítményét nézte át, és ha a NAV a hétvégén valóban átvilágította volna azt a működési módot, amit vizsgált, akkor láthatták volna, amit állít – mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ügyvédje szerint nem fogják bíróság elé állítani a Madeleine McCann megölésével gyanúsított férfit

Az ügyvédje szerint nem fogják bíróság elé állítani a Madeleine McCann megölésével gyanúsított férfit

Jogosítványa sem volt a sofőrnek, aki belehajtott a közútkezelő autójába az M0-áson

Jogosítványa sem volt a sofőrnek, aki belehajtott a közútkezelő autójába az M0-áson

Kockacukor a sajt mellett, nedves törölközőben a spárga - praktikák, hogy ne romoljanak meg az élelmiszerek

Kockacukor a sajt mellett, nedves törölközőben a spárga - praktikák, hogy ne romoljanak meg az élelmiszerek