Szexi, és a profitot is növeli, de hogyan kapcsolódhat egy kisebb cég ehhez a trendhez?
Ötlépcsős útiterv a fenntarthatósági célkitűzések az üzleti stratégiába építéséhez.
Egyre kedveltebbek a helyi élelmiszerek, amit az is jelez, hogy a korábbi 6-8 százalékról 8-12 százalékra emelkedett arányuk a fogyasztáson belül - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti, társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten.
Tóth Katalin az Anyaföld (Terra Madre) Napján tartott szakmai rendezvényen - amelyen a hagyományos termékeket előállító közösségekről emlékeznek meg világszerte - megerősítette, hogy a szaktárca tovább kívánja javítani azokat a feltételeket, amelyek eredményeként a helyi előállítású tradicionális élelmiszerek még egyszerűbben juthatnak a piacra.
Ezért a minisztérium szorgalmazza, hogy minél több helyi, hagyományos termékeket árusító piac nyíljon országszerte, és ösztönözni kívánja, hogy a magyar fogyasztók minél szélesebb köre ismerje meg a helyi élelmiszerek fogyasztásával járó előnyöket. Ehhez kapcsolódik az a mostani szakmai rendezvény is, amelyet az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága szervezett a VM támogatásával - mondta a helyettes államtitkár.
Tóth Katalin kiemelte: a szaktárca stratégiai célkitűzéseinek fontos eleme a hagyományos hely élelmiszerek piacra jutásának támogatása, valamint fogyasztásuk ösztönzése.
Az Anyaföldi Napjának megünneplése azért különösen fontos - folytatta -, mert világszerte ezen a napon, az olyan termékeket előállító közösségek kerülnek a figyelem középpontjába, amelyek tevékenységük során maximálisan figyelembe veszik a fenntarthatóság és a biodiverzitás elveinek érvényesítését.
Ezért is állnak a Terra Madre Napjáról megemlékező rendezvény középpontjában a Hagyományok - Ízek - Régiók, azaz a HÍR védjegyet viselő termékek, amelyek egy-egy tájegység hagyományos terméke. Így a HÍR védjegyes termékek között van mangalicahúsból készült kolbász, vagy birkapörölt illetve pálinka is.
A helyi termékek támogatására és elismerésére az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága és a VM egy vándordíjat alapított, amelyet az idén a Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület kapott meg a helyi termékek hagyományőrzése terén végzett kiemelkedő tevékenyégének elismeréséként. Az elismerést Szabadkai Andrea, az egyesület elnökségi tagja vette át.
Ötlépcsős útiterv a fenntarthatósági célkitűzések az üzleti stratégiába építéséhez.
Összefoglaló az aktív pályázatok legfontosabb feltételeiről: kik pályázhatnak, mekkora összeget lehet igényelni, mire fordítható az elnyert támogatás.
Javult a vállalkozások alkupozíciója: az árak konszolidálódtak, a kockázati prémiumok csökkentek, van verseny. Érdemes élni a lehetőségekkel.
Milyen jogi megfelelési követelményekre kell figyelnie a vállalkozásoknak, ha MI-alapú eszközöket használnak a munkaügyi területeken?
Az egykor zűrös életű rocklegenda alig két hete adta le minden idők második legtöbb bevételt termelő jótékonysági koncertjét. Számos egészségügyi problémája volt, Parkinson-kórban is szenvedett.
Az amerikai elnöknek Jeffrey Epsteinnel kapcsolatban olyan összeesküvés-elmélet ellen kell védekeznie, amilyenekhez korábban ő szoktatta a most dühös táborát.
Lélegzetelállító alpesi tájaktól a Harry Potterből ismerős viaduktig az öreg kontinens tele van szebbnél szebb vasútvonalakkal, melyeknek nagy részén ráadásul külön felár nélkül vonatozhatunk.