szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Világgazdaság című napilap felelős szerkesztőjét gyanúsítja jogosulatlan földalapú támogatásigényléssel Budai Gyula.

Újabb jogosulatlan földalapú támogatásigénylések miatt tesz feljelentést Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára – írja a szerdai Magyar Nemzet.

A napilap cikke szerint az államtitkár megerősítette a Magyar Nemzet azon információját, amely szerint az ügyben Újvári Miklós, a Világgazdaság felelős szerkesztője is érintett. Elmondta, azt követően fordult a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, hogy tudomására jutott, egyesek ismét olyan földekre adtak be támogatási kérelmet, amelyekhez semmi közük sincs. Szerinte ezzel akarták hátráltatni az egész támogatási folyamatot, és így akartak elégedetlenséget szítani a gazdák között.

©

Budai Gyula azzal vádolja a gazdasági napilap vezetője nem lett volna képes egyedül véghezvinni cselekedetét, ehhez bűntársakra is szükség lehetett, akik felkészítették rá, miként kell támogatást kérni, és megjelölhették azt is, mely területekre jelentse be igényét. A Magyar Nemzet megkereste a felelős szerkesztőt, aki nem kívánt nyilatkozni.

A Magosz Pest megyei alelnöke, Péter Mihály azt közölte, hogy az ő családi földjeikre "jelentkezett rá" a VG "kormányellenes cikkeiről ismert" felelős szerkesztője, de amikor ezt jelezte neki, akkor Újvári lejelentkezett a területről, de nem akart adatainak jogosulatlan kezelése miatt feljelentést tenni. Péter Mihály szerint Újvári – vagy a nevében valaki – más Pest megyei területekre is támogatási kérelmet nyújtott be.

A sztorival kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a gazdasági napilapok között a Világgazdaság egyetlen konkurenciája az a Napi Gazdaság, amelyet nemrég a kormányzati agytröszt Századvég vásárolt meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fidesz: Szájer az egyedüli helyes döntést hozta meg

Fidesz: Szájer az egyedüli helyes döntést hozta meg

Budapesti pláza parkolójában bukkant fel a McLaren újdonsága, a GT

Budapesti pláza parkolójában bukkant fel a McLaren újdonsága, a GT

Kiderült a legdrágább Suzuki alapjának, a Toyota RAV4 PHEV-nek a hazai ára

Kiderült a legdrágább Suzuki alapjának, a Toyota RAV4 PHEV-nek a hazai ára