szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Három kilóval növelné egy év alatt a sertéshús-fogyasztását a Vidékfejlesztési Minisztérium, ezért kampányt is indít. Jó lesz vigyázni, mert a minisztérium szerint egy ugyanilyen kampányuk miatt ettük idén egy kilóval több halat.

Egy év alatt fejenként három kilogrammal kellene nőnie a sertéshús fogyasztásának Magyarországon, ennek érdekében fogyasztást ösztönző kampány indul – jelentette be a vidékfejlesztési miniszter szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Fazekas Sándor a fővárosi Laci Pecsenye étteremben elmondta: most évente egy ember mintegy 25 kilogramm sertéshúst fogyaszt. Ez a mennyiség a múlt század kilencvenes éveiben még háromszor ekkora volt – tette hozzá.

A marketingakció része a szaktárca sertésstratégiai programjának. Márpedig a minisztérium ilyen kampányokban tévedhetetlen, hétfőn például ugyancsak Fazekastól tudtuk meg, hogy azért ettünk az utóbbi egy évben egy kilóval több halat a korábbinál, mert a kormány elkezdte népszerűsíteni a halfogyasztást. 

A sertésstratégia része amúgy a genetikai állomány javítása mellett a piacra jutási feltételek könnyítésén túl, a minőségi magyar sertéshúst jelölő védjegy kidolgozásáig számos intézkedés, amely a magyar sertéságazat helyzetét hivatott javítani – emlékeztetett a miniszter.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!