szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miközben a valaha volt egyik legnagyobb amerikai lottónyeremény 550 millió dollárra kúszott, érdemes azt is megnézni, hogy a főnyeremény megszerzése sok esetben egyáltalán nem járt pozitív végkicsengéssel. Sok nyertes élete hihetetlenül szerencsétlen fordulatot vett, és meglepően gyorsan el is vesztették pénzüket.

Miközben a valaha volt egyik legnagyobb amerikai lottónyeremény 550 millió dollárra kúszott, érdemes azt is megnézni, hogy a főnyeremény megszerzése sok esetben egyáltalán nem járt pozitív végkicsengéssel. Sok nyertes élete hihetetlenül szerencsétlen fordulatot vett, és meglepően gyorsan el is vesztették pénzüket. A Business Insider összegyűjtötte, hogy ki az a 20 lottónyertes, aki hihetetlenül szerencsétlen volt, és elbaltázta vagyonát.

A Griffith-házaspár, miután megnyerték a 2,7 millió dolláros főnyereményt, vettek egy millió dolláros házat és egy Porschét, ám 18 hónappal a nyeremény átvétele után 14 éves házasságuk szétesett, mivel a pár férfi tagja állítólag egy másik nő iránt is érdeklődött. Házukban pedig tűz ütött ki, és porig égett.

Willam Post 1988-ban nyerte meg a 16,2 millió dolláros főnyereményt, ám egy évvel korábban már 1 milliós adósságban volt, a nyereményen felül. Egy volt barátnő sikerrel perelte be a nyeremény egy részéért, bátyját pedig letartóztatták, mivel állítólag bérgyilkost bérelt fel azért, hogy ilyen módon hátha a nyeremény egy részét örökölheti majd. Post ezek után több családi vállalkozásba ölte pénzét, ami egyáltalán nem jött be, végül börtönben kötött ki, miután rálőtt egy adóellenőrre. A férfi jelenleg havi 450 dolláron él és állami segélyt is kap ételutalványok formájában.

Sharon Tirabassi 2004-ben nyert még 10 millió dollárt, ám a pénz jelentős részét luxusautókra, egy nagy házra, bulikra és egzotikus utakra költötte. Jelenleg részmunkaidőben dolgozik, bérelt házban él és busszal közlekedik. Hat gyermekének ugyanakkor rakott félre valamennyi pénzt, így ők azt 26 éves korukban felvehetik. Evelyn Adams kétszer is megnyerte a főnyereményt, 1985-ben és 1986-ban, ám sajtóhírek szerint mind az 5,4 millió dollárt eljátszotta Atlantic Cityben. A nő jelenleg állítólag egy lakóautóparkban lakik.

További szerencsétlen szerencsejátékosok történetének megismeréséért ide kattintson.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Részletezte a KSH, miért esett 4,7 százalékot a magyar GDP a második hullám előtt

Részletezte a KSH, miért esett 4,7 százalékot a magyar GDP a második hullám előtt

Videó: Tankokkal vontatták vissza a kényszerleszállást végrehajtó repülőt Oroszországban

Videó: Tankokkal vontatták vissza a kényszerleszállást végrehajtó repülőt Oroszországban

Csodaszép drónfotók érkeztek a behavazott Mátráról

Csodaszép drónfotók érkeztek a behavazott Mátráról