szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Alföldvíz harminc településen kezdi meg a víziközmű szolgáltatás átvételét január elsejétől, miután a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jóváhagyta a cég által benyújtott új üzemeltetési szerződéseket.

A szolgáltatás átvételének előkészítése az érintett településeken 2013 utolsó hónapjaiban elkezdődött - közölte a békéscsabai székhelyű társaság.   

Az új víziközmű törvény szerint a lakosság egészséges ivóvíz ellátása az önkormányzatok számára kötelező feladat, és olyan szigorú előírásokat kell teljesíteni, amelyeket sok, mini vízművel rendelkező kisváros, község nem tud vállalni.

Az Alföldvíz Zrt. tulajdonosi köre, a Békés megyei önkormányzatok ezért tavaly májusban úgy döntöttek, hogy részvényjegyzési lehetőséget kínálnak fel a mini vízműveket üzemeltető dél-alföldi önkormányzatoknak. A régióból közel száz település jegyzett részvényt, többségük üzemeltetési szerződést is kötött az Alföldvízzel.

Az Alföldvíz jelenleg 300 ezer lakos részére nyújt víz- és szennyvíz szolgáltatást Békés megyében, a csatlakozó száz településsel együtt mintegy 600 ezer emberre bővül az ellátottak köre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

Matolcsy: Veszít, aki csak az 1 százalék, sőt a 0,1 százalék érdekét nézi

Matolcsy: Veszít, aki csak az 1 százalék, sőt a 0,1 százalék érdekét nézi

Olivia Colman elképesztően tud örülni mások sikerének – és a saját vereségének

Olivia Colman elképesztően tud örülni mások sikerének – és a saját vereségének