szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tizenegy havi csúcsra nőtt decemberben az Egyesült Államok feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe – közölte csütörtökön a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet.

A novemberi 54,7 pontról 2013 decemberében 55,0 pontra, 11 havi csúcsra emelkedett az Egyesült Államok feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) a Markit Economics gazdaságkutató intézet szerint. A decemberi BMI előzetes értéke 54,7 pont volt.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.

A decemberrel végződő három hónap átlaga 53,8 pontra emelkedett a szeptemberrel végződő három hónap 53,2 pontos átlagáról, ami a feldolgozóipari teljesítmény javulását jelzi.

"A decemberi BMI a recesszió vége óta az egyik legerősebb negyedév végére tett pontot. A feldolgozóipar erőteljes lökést adott a negyedik negyedévben a GDP-növekedésnek, amit évesítve legalább három százalékos lehet" – kommentálta a decemberi adatot Chris Williamson, a Markit vezető közgazdásza.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bodolay Géza: Rettenetes gyávaságnak tartottam volna, ha azt mondom, nem merem csinálni

Bodolay Géza: Rettenetes gyávaságnak tartottam volna, ha azt mondom, nem merem csinálni

Bodolay Géza az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetője

Bodolay Géza az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetője

Pár napig még marad a ködös, hideg idő

Pár napig még marad a ködös, hideg idő