szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az utolsó két hónapban majdnem háromszázan fizettek 250 ezer eurót a letelepedés reményében. Október végén még csak 132 darab letelepedési kötvényt vásároltak tehetős külföldiek.

Az év végéig 430 letelepedési államkötvényt értékesített az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. – tudta meg a Napi Gazdaság.

A lap keddi számában azt írta: mindez azt jelenti, hogy az utolsó két hónapban majdnem háromszázan fizettek 250 ezer eurót a letelepedés reményében, hiszen október végén még csak 132 darabnál tartott az adósságkezelő. Az értékesítés a lap szerint fokozatosan futott fel, októberben még 57 darabot adtak el a papírokból.

A speciális állampapírt az ÁKK bocsátja ki, ha a befektetők az arra kijelölt hét közvetítő cégnél jelzik letelepedési szándékukat. A Napi Gazdaság szerint mindezek alapján így 2013-ban Magyarországnak 107,5 millió euró (mintegy 32 milliárd forint) bevétele származik a letelepedési államkötvény értékesítéséből. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Önjáró büfékocsi a streetfood jövője?

Önjáró büfékocsi a streetfood jövője?

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül