szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csúszik ugyan a patikákban az online pénztárgépekre való átállás, de ezt időben jelezték a nemzetgazdasági miniszternek, így senkinek sem kell szankcióktól tartania - mondta a Magyar Hírlapnak a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke szerint nem büntetik a patikákat az új kasszák késése miatt - írta a Magyar Hírlap csütörtökön.

Hankó Zoltán a lapnak elmondta: csúszik ugyan a patikákban az online pénztárgépekre való átállás, de ezt időben jelezték a nemzetgazdasági miniszternek, így véleménye szerint senkinek sem kell szankcióktól tartania.

Az elnök szerint a gyógyszertárak önhibájukon kívül nem tudnak megfelelni a követelményeknek. Saját számítógépes rendszerüket nem maguk vásárolják, hanem úgynevezett informatikai rendszergazdán keresztül szerzik be, a folyamat teljes egészében az Országos Egészségbiztosítási Pénztár jóváhagyásával zajlik, és ahhoz, hogy a készülékeket beszereljék, a rendszergazdáknak engedélyre van szükségük - mondta Hankó Zoltán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!