szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tervezett mennyiségben értékesített likviditási kincstárjegyet az ÁKK.

A tervezett mennyiségben értékesített likviditási kincstárjegyet hétfői aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), miután a kereslet csökkent a múlt héthez képest. Az 50 milliárd forint értékben meghirdetett, március 26-án lejáró értékpapírokra 81,6 milliárd forint értékben érkeztek jegyzések, az ÁKK pedig 50 milliárd forintnyit fogadott el. 

Az átlaghozam ezúttal kissé emelkedett az előző három aukció hozamcsökkenése után. A kincstárjegyek 2,86 százalékos átlaghozammal keltek el, ez 2 bázisponttal magasabb az előző heti aukció átlaghozamánál, és 19 bázisponttal haladja meg a három hónapos, április 30-án lejáró kincstárjegy másodpiaci referenciahozamát. Az ÁKK 2,75 és 2,89 százalék közötti hozamajánlatokat fogadott el.

A januárban tartott három korábbi hasonló aukción nagy volt az érdeklődés, így az ÁKK megemelte az értékesítés mennyiségét: január 6-án 65 milliárd, január 13-án és 20-án pedig 70-70 milliárd forint értékben adott el likviditási kincstárjegyet a meghirdetett 50 milliárd helyett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közép-európai járványkörkép: a második hullám mindenhol durvább, mint a tavaszi

Közép-európai járványkörkép: a második hullám mindenhol durvább, mint a tavaszi

1019 km/h-val száguldott egy vonat Dél-Koreában

1019 km/h-val száguldott egy vonat Dél-Koreában

Deutsch Tamás cicaharcnak nevezete a jogállamiságról szóló EP-vitát

Deutsch Tamás cicaharcnak nevezete a jogállamiságról szóló EP-vitát