szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MVM Partner Zrt. évek óta aukción keresztül vagy pályáztatással érvényesíti a kapacitásokat, minden esetben a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által akkreditált engedélyesekkel kereskedett – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden.

A társaság mindig a piacon elérhető legkedvezőbb ajánlatot fogadta el, földgázüzletági tevékenysége így az elmúlt két évben nyereséges volt, működésével az állami vagyont gyarapította – közölte a minisztérium. A szerződéseket az irányadó jogszabályoknak és saját belső szabályzatainak megfelelően kötötte meg az MVM Partner Zrt. – olvasható a közleményben.

Az NFM azt követően adta ki állásfoglalását, hogy hétfőn kérdéseket intézett a kormányhoz az MSZP, miután az index.hu azt írta, offshore cégeket juttatott olcsó gázhoz az MVM kereskedőcége. A szocialisták arra kíváncsiak, kik állnak a kajmán-szigeteki és svájci vállalatok mögött, és a kormány miért nem közvetlenül a távhőszolgáltatóknak adja az olcsó gázt.

A minisztérium közölte azt is, hogy a kormány 2010 után egyebek mellett az olcsóbb beszerzési forrásból származó mosonmagyaróvári határkapacitáshoz (HAG) való hozzáférés megnyitásával érte el a korábban mesterségesen magasan tartott gázárak jelentős csökkentését.

A tájékoztatás szerint mindezt többek között a jogszabályi környezet átalakítása mellett az MVM Csoport gázpiaci szerepvállalása tette lehetővé, hogy a háztartások és a közintézmények olcsóbban juthassanak földgázhoz. A minisztérium közölte azt is, hogy a magyar családok éves szinten több mint 240 milliárd forintot takarítottak meg a tavaly megvalósult rezsicsökkentésekkel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kivesznek két programot a Windowsból – ha szüksége van rájuk, kézzel kell majd telepítenie

Kivesznek két programot a Windowsból – ha szüksége van rájuk, kézzel kell majd telepítenie

Majka: Szijjártó megígérte, hogy felterjeszti a meglátásaimat

Majka: Szijjártó megígérte, hogy felterjeszti a meglátásaimat

Menczer Tamás a Lancet cikkével érvel a Sinopharm-vakcina mellett

Menczer Tamás a Lancet cikkével érvel a Sinopharm-vakcina mellett