szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A januári 330 millió eurós növekedés után februárban 324 millió euróval csökkentek a jegybank nemzetközi tartalékai és 33,788 milliárd eurót tettek ki a múlt hónap végén - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján pénteken megjelent legfrissebb adatokból.

A tartalékok szintje ezzel gyakorlatilag a múlt év végi szintre estek vissza, mindössze 5,3 millió euróval nagyobbak, de 2,109 milliárddal elmaradnak az egy évvel korábbitól, amikor a 36 milliárd eurót megközelítő éves rekordot ért el. Tavaly augusztusban voltak a legalacsonyabbak a devizatartalékok, amikor az IMF-hitel visszafizetése után 30,5 milliárdra apadtak.

Februárban nem volt állami devizakötvény lejárat, sem új kibocsátás azután, hogy januárban lejárt egy egymilliárd euró névértékű tízéves kötvény. Legközelebb május 6-án egy félmilliárd angol font értékű, szintén tízéves kötvény visszafizetése válik esedékessé, júliusban pedig egy ötéves futamidejű 1 milliárd eurós kötvény jár le.

Dollárban számolva a jegybank devizatartalékai 46,385 milliárdon álltak február végén a 2013 végi 46,508 és a január végi 43,188 milliárd dollárt követően.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

„Klímaapokalipszis” miatt nem vállalnak gyereket

„Klímaapokalipszis” miatt nem vállalnak gyereket