Tetszett a cikk?

Görögország megállapodott hitelezőivel kedden a mentőcsomag esedékes részletének átutalási feltételeiről.

A görög kormány kedden hivatalosan is megerősítette a korábban kiszivárgott értesüléseket, hogy megállapodtak az Európai Unió, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap küldöttségével a mentőcsomag esedékes részletének átutalását lehetővé tévő feltételekről.

"Ez volt eddig a legszigorúbb felülvizsgálat" – mondta Janisz Szturnarasz pénzügyminiszter újságíróknak. Hozzátette, hogy a megállapodás megszövegezését még nem fejezték be.

Antonisz Szamarasz miniszterelnök azt ígérte, hogy a megállapodás értelmében nem lesz szükség további megszorításokra.

A megállapodás tényét Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős biztosának szóvivője is megerősítette Brüsszelben.

Az Eurostat adatai szerint a görög költségvetési hiány 2012-ben GDP-arányosan 10 százalék volt, az államadósság pedig a GDP (bruttó hazai termék) 156,9 százaléka. A negyedéves GDP-növekedés 2013 első negyedévében mínusz 5,6 százalék, a másodikban mínusz 3,8 százalék, a harmadikban mínusz 3 százalék, a negyedikben pedig mínusz 2,6 százalék volt. A munkanélküliségi ráta 2013 negyedik negyedévében 27,6 százalék volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
656 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett valaki egy régi Batman-képregényért

656 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett valaki egy régi Batman-képregényért

Sugárterápiába fektet a volt egészségügyi államtitkár

Sugárterápiába fektet a volt egészségügyi államtitkár

Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat