szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az orosz pénzügyminisztérium közel egy hónap szünet után napokon belül felújítja a devizavásárlást a belső piacon a nemzeti tartalékalapba - közölte szerdán Anton Sziluanov tárcavezető.

Március 4-én a minisztérium a pénzügypiacokon tapasztalt volatilitás növekedésével, az árfolyamok változékonyságával indokolta a devizavásárlás felfüggesztését. 

Az orosz pénzügyminisztérium február 20-án kezdte meg a nyílt piacon napi 100 millió dollár felvásárlását a nemzeti tartalékalap növelésére, és május végéig mintegy 6 milliárd dollárt tervezett beszerezni. Makszim Oreskin, az orosz pénzügyminisztérium hosszú távú tervezési főosztályának vezetője akkor azt mondta, hogy napi 3,5 milliárd rubelt terveznek költeni devizára és május végéig mintegy 212 milliárd rubel értékben akarnak devizát vásárolni.

A devizavásárlás felújításával kapcsolatos bejelentés hatására a rubel 0,3 százalékkal 35,42-re gyengült a dollárhoz képest.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!