szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Uvaterv és az Unitef kétféle konzorciumban nyert el kétféle közbeszerzést. Az M8-as új szakaszának terveit az eredetileg tervezettnél 26 millió forinttal olcsóbban készítik el. A Biatorbágy-Tata vasúti szakasz tervezési munkálatait pedig 190 millió forinttal drágábban vállalták, mint a projekt becsült értéke.

Az M8-as gyorsforgalmi út Körmend és Rábafüzes (osztrák országhatár) közötti szakaszának terveit nettó 1 milliárd 474 millió forintért az Unitef – Főmterv – Utiber – Uvaterv Konzorcium készítheti el - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. által kiírt nyílt közbeszerzésre a másik ajánlatot a Roden Mérnöki Iroda Kft. és a Tura – Terv Mérnökiroda Kft. közösen nyújtotta be. 

Az eredetileg becsült ellenérték 1,5 milliárd forint volt, az ennél olcsóbb ajánlat lett a nyertes.

Az elvégzendő feladat az útszakasz megvalósíthatósági tanulmányának, a közúti biztonsági hatásvizsgálatának, valamint az építés előkészítéséhez szükséges engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítése lesz.

Vasútvonalat is terveznek

Szintén a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg, hogy Biatorbágy – Tata vasúti vonalszakasz kiviteli terveit, támogatási kérelmét, valamint a közbeszerzési eljárás műszaki köteteit a legolcsóbb ajánlattevő, az Uvaterv Zrt. – Unitef ’83 Zrt. - Út-Teszt Kft. alkotta konzorcium készítheti.

A NIF Zrt. által kiírt nyílt közbeszerzés eredetileg becsült értéke nettó 800 millió forint volt. A nyertes konzorcium nettó 990 millió forintos ajánlattal nyert.

Ajánlatot tett még a Gerecse konzorcium és a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. A Gerecse konzorcium tagjai a következők: Bi-Logik Kft., Ring Mérnöki Iroda Kft., Speciálterv Kft. és a Közlekedés Kft.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gombából készít cipőt az Adidas

Gombából készít cipőt az Adidas

861 ezer tonna fémet spórolt az Apple azzal, hogy kihagyta a töltőt az iPhone-ok dobozából

861 ezer tonna fémet spórolt az Apple azzal, hogy kihagyta a töltőt az iPhone-ok dobozából

Duma Aktuál: Ki se fér a monitorra, úgy kilőtt az üzbég krumplifogyasztás

Duma Aktuál: Ki se fér a monitorra, úgy kilőtt az üzbég krumplifogyasztás