szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tetemes kötbért rótt ki egy budaörsi szolgáltatóra, mert az nettó plusz áfa összegben tüntette fel a rezsicsökkentéssel megspórolt pénzt a számlákon. Budaörs nem hagyta annyiban a dolgot, és a bíróság a város javára döntött.

101 milliós büntetést rótt ki Németh Szilárd rezsibiztos Budaörsre, mert a város nem megfelelően hirdette a számlaképen a rezsicsökkentéssel megspórolt pénzt. A kötbér kifizettetéséről a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság határozott.

A Budaörsi Településgazdálkodási Kft. fellebbezett a döntés ellen, és a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság keddi döntésével neki adott igazat – írta az Index szerdán. További fellebbezésnek helye nincsen.

Wittinghoff Tamás polgármester már a számlánként tízezer forintos kötbérről szóló tavaly szeptemberi döntés idején tiltakozott a büntetés ellen. Mint mondta, a nagy összeggel csődhelyzetbe hozták volna a szolgáltatót. A polgármester szerint egyébként is elfogadhatatlan a szolgáltatókat jogszabállyal arra kötelezi, hogy tájékoztatás címén a kormányt dicsőítsék a számlákon.

A bíróság úgy indokolta az ítéletét, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság határozata jogsértő volt, mivel a budaörsi szolgáltató végrehajtotta a rezsicsökkentést, sőt tájékoztatta is a fogyasztókat, az pedig – amit Németh Szilárdék kifogásoltak –, hogy nettó + áfa összegben tüntették fel a spórolás mértékét, igenis valós tájékoztatásnak tekinthető. Ráadásul a fogyasztók részéről – akiket elvileg a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság véd – egyetlen panasz sem érkezett a budaörsi szolgáltatóra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Második oltásként sem adnak AstraZenecát a 60 év alattiaknak Németországban

Második oltásként sem adnak AstraZenecát a 60 év alattiaknak Németországban

Félmillió Szputnyik V vakcinát rendelt egy francia régió

Félmillió Szputnyik V vakcinát rendelt egy francia régió

A "magyar konzervativizmus gondolatát" terjeszti majd külföldön egy új magyar folyóirat

A "magyar konzervativizmus gondolatát" terjeszti majd külföldön egy új magyar folyóirat