szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aláírták a Sanoma eladásáról szóló megállapodást, a vevő a Centrál Csoport – írja az FN24.hu.

A Sanoma és a Centrál Csoport aláírta a Sanoma Media Budapest Zrt. eladásáról szóló megállapodást, az erről szóló hír a kiadó tulajdonában álló FN24.hu oldalon jelent meg, ahol azt is hozzáteszik, hogy a tranzakció hivatalosan a Gazdasági Versenyhivatal szokásos eljárása végén zárulhat le.

Azt írják, hogy az értékesítés illeszkedik a finn anyavállalat átalakítási stratégiájához, mivel a csoport átalakítja portfólióját, valamint optimalizálja költségstruktúráját.

A most hivatalossá vált verzió úgy tűnik, hogy összhangban van a Kreatív.hu korábbi értesülésével. A médiaipari szájt március végén azt írta, hogy a Central-Fund Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. lehet a Sanoma vásárlója, és erre a következtetésre abból jutottak, hogy a többi vevőjelölt, jellemzően kiadóvállalatok inkább darabokat vásárolnának meg a Sanoma portfóliójából, míg a Central az egészet megvenné, és maga értékesíteni tovább annak darabjait.

A Sanoma székháza
©

A Kreatív már márciusban azt írta, hogy az adásvétel annyira előrehaladott, hogy a Central-Fund már tárgyal a Sanoma egyes lapjainak továbbértékesítéséről a lehetséges vevőkkel.

Hogy a Nők Lapját is kiadó Sanoma eladó, és a potenciális vevők inkább darabokban szeretnék megvenni, tavaly a hvg.hu is beszámolt, ahogy arról is, hogy a kiadóvállalat online portfóliójára a Fidesz-közeli médiabirodalom is szemet vetett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!