szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Idén januártól április végéig 156 letelepedési kötvényt adtak el, pedig tavaly év végén ennek még többszörösét értékesítették – írja a Népszabadság, amely szerint ha ilyen ütemben zajlanak az eladások, akkor a kormány tervei nem teljesülnek majd.

Sokkal kevesebb letelepedési államkötvényt sikerült idén eladnia az államnak, mint tavaly év végén – írja a Népszabadság hétfői száma. Az állam azoknak a külföldi kérelmezőknek ugyanis, akik 250 ezer euró értékben vásárolnak minimum ötéves állampapírt, gyorsított eljárásban ad ki magyar letelepedési engedélyt, amellyel az illető az egész EU-ban korlátozás nélkül mozoghat.

Viszont míg tavaly novemberben és decemberben havonta 150-200 külföldi jelentkezett a lehetőségre, addig idén az első négy hónapban még csak 156 ember (április utolsó napjait nem beleszámolva). A Népszabadság cikke szerint eddig 596 kérelmező volt, és 584 eljárást zártak le ezek közül.

Mindenesetre a főleg kínaiak által vásárolt papírból eddig 45,9 milliárd forintnyi folyt be belőle az államhoz. A Népszabadság cikke emlékeztet arra, hogy a kormány úgy tervezte, hogy 2-3 év alatt egymilliárd euró folyhat be a kötvényekből, ha viszont ilyen ütemben zajlik az értékesítés, akkor a tervek aligha fognak teljesülni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyolc kilométeres a dugó az M1-esen a kigyulladt kamion miatt

Nyolc kilométeres a dugó az M1-esen a kigyulladt kamion miatt

160 millió forintot vettek ki osztalékként Rogán Cecíliáék a Nakama & Partnersből

160 millió forintot vettek ki osztalékként Rogán Cecíliáék a Nakama & Partnersből

Független alkotóműhelyt hoznak létre az SZFE tiltakozó polgárai

Független alkotóműhelyt hoznak létre az SZFE tiltakozó polgárai