szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Norvégia magyarországi követe azt mondta a Világgazdaságnak, egyelőre nem tárgyalnak a magyar kormánnyal, mert a norvég kormány most azt várja, hogy a kormány reagáljon a felfüggesztéssel kapcsolatos pénteki levélre.

Jelenleg nem folynak tárgyalások a magyar és a norvég fél között abban az ügyben, amely miatt Oslo felfüggesztette a Norvég Alap még folyamatban lévő 11 programja közül kilencben a támogatások kifizetését – írta csütörtöki számában a Világgazdaság.

A lapnak Tove Skarstein, Norvégia magyarországi nagykövete azt mondta: "Norvégia most azt várja, hogy a magyar kormány reagáljon arra a pénteki levélre, amelyben az oslói kormány a támogatások kifizetésének felfüggesztéséről tájékoztatta a magyar felet".

A Világgazdaság felidézte: Oslo azért függesztette fel a támogatások kifizetését, mert 2014. január 1-jével a kabinet a központi közigazgatáson kívülre helyezte a Norvég Alap programjainak lebonyolításával, monitorozásával, a források lehívásával kapcsolatos feladatokat ellátó úgynevezett nemzeti kapcsolattartót. Ez az alap még folyamatban levő 11 programja közül azt a kilencet érintette, amelyben a programok felügyeletét a két ország között kötött megállapodás alapján a magyar kormány látja el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!