szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rekordösszegű devizát vásárolt az orosz lakosság az első negyedévben - közölte az orosz államfő gazdasági tanácsadója.

Andrej Belouszov a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon arról beszélt, hogy bizalmi válság alakult ki a lakosság körében, és ennek tudható be, hogy mintegy 20 milliárd dollár értékben vásárolt devizát rubelért. 

Az elnöki tanácsadó ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a külföldi befektetők körében maradt a bizalom. Ezt az állítását azzal támasztotta alá, hogy az első negyedévben 12 milliárd dollárnyi közvetlen külföldi befektetésre került sor Oroszországban. Tavaly az első három hónapban ez az összeg jóval nagyobb volt ugyan, 21,3 milliárd dollár, de ha ebből leszámítunk egy egyszeri tételt, a TNK BP és a Rosznyefty (Rosneft) közötti ügyletet, akkor a végeredmény ugyanannyi, 12 milliárd dollár körüli.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!