szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Növekedett Ukrajna devizatartaléka május végére az egy hónappal korábbi szintről. Idén először jegyeztek fel emelkedést - közölte az ukrán központi bank elnöke.

Az ukrán evizatartalék 17,9 milliárd dollárra emelkedett az április végi 14,23 milliárd dollárról - mondta Sztepan Kubiv. A jegybank vezetője szerint a devizatartalék bővülése a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hitelének és a kormány kölcsönfelvételeinek az eredménye.

Az IMF végrehajtó tanácsa április végén hagyta jóvá az Ukrajnának két évre szóló, 17 milliárd dolláros segélyprogramot. Ennek első, 3,2 milliárd dolláros részletét május 7-én utalták át. Az ukrán jegybank korábban azt közölte, hogy nem költ a hrivnya támogatására a devizatartalékból annak ellenére, hogy a nemzeti valuta gyengülését várja egész évben.

Ukrajna devizatartaléka 2013 végén 20,42 milliárd dollár volt.

Az ukrán központi bank május végén közölt adatai szerint az ukrán államadósság április elején 65 894 milliárd dollár volt, szemben a múlt év végi 73 110 milliárd dollárral. Tavaly az ukrán államadósság 8,6 milliárd dollárral, csaknem 13 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hat szabad intenzíves ágy maradt egész Romániában

Hat szabad intenzíves ágy maradt egész Romániában

Végveszélybe kerülhetnek a Duna tokhalfajai az orvhalászat miatt

Végveszélybe kerülhetnek a Duna tokhalfajai az orvhalászat miatt

Az UEFA közleményéből értesült Budapest, hogy telt házas Eb-meccsek lehetnek a városban

Az UEFA közleményéből értesült Budapest, hogy telt házas Eb-meccsek lehetnek a városban