szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy-egy pályázat elbírálására alig egy perc juthatott a Blikk számításai szerint, ha helytálló a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) állítása, illetve, ha azt az eredeti pályázati kiírásra vonatkoztatjuk.

Az NFM közlése szerint a 12 tagú bírálóbizottság munkaidőn kívül, szabadidejében végezte el a bírálatokat, aminek elvégzésére összesen harminc nap állt rendelkezésre – idézi fel a Blikk.Kiszámolták: ez azt jelenti, hogy ha a bírálók a hétköznaponkánt ledolgozott 8 óra után még 5 órát foglalkoztak a pályázati anyagokkal, és a hétvégéken is napi 10 órát szorgoskodtak, akkor 30 nap alatt összesen 190 munkaórát dolgozhattak az ügyön.

Mivel 15 ezer ügyiratot kellett elbírálniuk, egy-egy pályázat áttekintésére (tehát az átolvasására, az adatok ellenőrzésére, a pontozásra, ellenőrzésre és a felelős elbírálására) kevesebb mint egy perc juthatott.

©

Miután közzétették a 12 bizottsági tag névsorát, lapunk kereste a testület tagjait, hogy megtudja: vajon helyes-e a számításunk, és ha igen, úgy milyen módszerrel dönthettek egyetlen perc alatt arról, melyik pályázat támogatandó, és melyik nem, ám egyetlen tag sem állt kötélnek. Kerestük az őket foglalkoztató minisztériumokat, és arról tettünk fel kérdéseket, hogyan tudták ilyen túlterheltség mellett elvégezni fizetett munkájukat, továbbá vettek-e­ ki szabadságot a bírálat idejére, de nem válaszoltak erre sem – írta a Blikk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!