szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az adóhatóság megenyhült, nem követeli meg, hogy a pénzüktől elzárt, a becsukott orgoványi takarék ügyfelei határidőre fizessék is be az adókat, járulékokat. A nyugdíjat pedig a postás viszi nekik.

A jegybank bezáratta pénteken a legnagyobb takarékot, az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetet, amelynél 28 ezer ember vagy cég tartja a pénzét. Az adóhatóság ma közölte, hogy méltányosan jár el ilyen helyzeteknél. Akik az orgoványi takarékban tartják a pénzüket, és adót, járulékot kellene fizetniük, de – a kártalanításig – nem jutnak hozzá a pénzükhöz, azokkal szemben az adóhivatal az ígéret szerint megértő lesz.

Ehhez az is kell, hogy fizetési kedvezményre vonatkozó kérelmet nyújtson be a pénzétől elzárt ember, vállalkozás, és írja le, hogy miért kéri a könnyítést. Ekkor, írja a közleményében az adóhivatal, a kérelmező számíthat arra, hogy a NAV figyelembe veszi, hogy önhibáján kívül került nehéz helyzetbe. Akár hosszú távú fizetési könnyítést is kaphat a pórul járt adózó.

Az orgoványi takarék nyugdíjas ügyfeleinek pedig a postás viszi a nyugdíjat, ezt a nyugdíjfolyósító igazgatóság igazgatója közölte. A takarék minden tizedik ügyfelét érinti ez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Repültünk, Mari, repültünk!” – közös fotóval búcsúzik Orbán Viktor Törőcsik Maritól

„Repültünk, Mari, repültünk!” – közös fotóval búcsúzik Orbán Viktor Törőcsik Maritól

Halálra gázolt a vonat egy embert Ferihegynél

Halálra gázolt a vonat egy embert Ferihegynél

Radar360: Nehéz lesz elkerülni az óvodai járványgócokat

Radar360: Nehéz lesz elkerülni az óvodai járványgócokat