szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Lionel Messi adóeltitkolási ügyének egyik kulcsfigurája lehet az a brit bankár, aki tavaly vonat elé ugrott és véget vetett az életének – írta a Mirror. A lap szerint David Waygood egy olyan céget vezetett, amely a futballsztár jövedelmének elrejtésénél segédkezhetett.

David Waygood bankár volt az egyedüli vezetője az egyik olyan vállalatnak, amely az ügyészek szerint segítséget nyújthatott Lionel Messi argentin futballsztár jövedelmének eltitkolásához – közölte a Mirror.

A férfi 2007 óta vezette a Sidefloor Limitedet, amelynek tulajdonosai strómanok, így nehéz kideríteni, valójában kié is volt az azóta már eladott társaság – tette hozzá a lap. David Waygoodot a hatóságok már nem tudják kikérdezni, a bankár ugyanis tavaly áprilisban vonat elé ugrott és meghalt. Családjának hagyott búcsúlevelében a stresszt nevezte meg öngyilkosságának okaként.

©

Múlt héten jelentették be Spanyolországban, hogy nem ejtik a Messi elleni adócsalási vádat, ugyanis elegendő bizonyíték gyűlt össze annak igazolására, hogy a Barcelona vb-ezüstérmes csatárának tudnia kellett a bűncselekményről. Az ügyész június közepén azért szerette volna ejteni a vádat, mert szerinte bebizonyosodott, hogy a futballista nem vétkes és menedzser édesapja, Jorge Messi a felelős a be nem fizetett adókért.

A játékos és apja ellen csaknem egy éve indították meg hivatalosan a nyomozást adócsalás ügyében. A gyanú szerint 2007 és 2009 között 4,1 millió eurót nem fizettek be a spanyol államkasszába. A négyszeres aranylabdás játékos tagadja, hogy törvénysértést követett volna el.

Az ügyész szerint Messiék a futballista személyéhez kötődő jogok értékesítéséből befolyó összegek után nem adóztak, mivel azokat Spanyolországon kívül – Uruguayban, Belizében, Svájcban és az Egyesült Királyságban – bejegyzett cégek kezelték. Jorge Messi azóta ötmillió eurót már befizetett adóhátralék címén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közúton cirkált a vadonatúj BMW iX, le is fotózták

Közúton cirkált a vadonatúj BMW iX, le is fotózták

Mészárosék nagy dobásra készülnek a biztosítási piacon

Mészárosék nagy dobásra készülnek a biztosítási piacon

50 éves korában meghalt DMX, világhírű rapper

50 éves korában meghalt DMX, világhírű rapper