szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az internetes tartalomszolgáltatók adókötelezettségére vonatkozóan további szabályozási feladatok lesznek a reklámtörvényben – mondta L. Simon László, aki szerint a jogszabály tartalma mögött nincs, és nem is volt olyan kormányzati szándék, amely az RTL Klub ellen irányulna. A médiaügynökségek bónusz­rend­sze­rének átalakításáról jelenleg nincs előkészítési fázisban lévő anyag, azonban szerinte a szisztéma átalakítása indokolt lenne.

A reklámtörvénnyel kapcsolatban az internetes tartalomszolgáltatók adókötelezettségére vonatkozóan további szabályozási feladatok lesznek, mert ezek a világcégek nem veszik ki a részüket a hazai közteherviselésből – nyilatkozta L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Napi Gazdaságnak.

Az államtitkár a lap keddi számában publikált interjúban elmondta, hogy a reklámadóból várható nyolcmilliárdos összeg nem kap külön címkét, hanem közvetlenül az államkasszába folyik. Hozzátette: a reklámadó azért lett forgalmi típusú elvonás, mert a tapasztalatok azt mutatták, hogy az érintett vállalatok ügyesen tüntetik el a tényleges profitot. "Azt gondoljuk, hogy nehezíti az adóelkerülést, ha az elvonás a bevételi oldalt célozza meg" – mondta.

©

"A jogszabály tartalma mögött nincs, és nem is volt olyan kormányzati szándék, amely az említett kereskedelmi csatorna ellen irányulna" – reagált annak felidézésére, hogy a reklámadó terheinek 40 százaléka az RTL Klubot sújtja. Hozzátette, "a cég egyébként évről évre komoly nyereséget ér el, nem valószínű, hogy néhány milliárd forintos elvonástól egyszeriben padlót fognának".

A médiaügynökségek bónusz­rend­sze­rének átalakításáról jelenleg nincs előkészítési fázisban lévő anyag, azonban a szisztéma átalakítása indokolt lenne – mondta L. Simon László. Hozzátette: a visszajuttatott reklámpénzek rendbetétele bonyolult kérdés, és azzal is tisztában vannak, hogy a piac megbolygatása érdeksérelmeket okozhat az érintett szereplők körében.

Az államtitkár a lapnak beszélt a Várnegyed rekonstrukciójáról is, amelynek legkésőbb 2016-ban el kell startolnia. Az épületegyüttes átalakításának költségei meghaladják majd a százmilliárd forintot, a beruházás tíz év alatt valósulhat meg. A Várbazár munkálatai augusztus végén befejeződnek, ezzel lezárul a több mint 11 milliárd forintot felemésztő beruházás. A Nemzeti Táncszínház a 2015 őszére újjáépítendő Millenáris Teátrumba költözik át. Napirenden van az Országos Széchényi Könyvtár új otthonának megtalálása is, amely a város frekventáltabb pontjára kerülhet – sorolta a terveket a politikus.

Az államtitkár szerint arról nincs szó, hogy a miniszterelnökön és a Miniszterelnökségen kívül más kormányzati egységek a Várba költöznének, de a Vár a jelenleginél sokkal erősebb állami reprezentációs szerepet kap úgy, hogy a turizmus számára is kínálatot biztosítson.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Verte, földön rángatta, mosogatószert, kávéport, kólát borított feleségére egy katona

Verte, földön rángatta, mosogatószert, kávéport, kólát borított feleségére egy katona

Így növeld a sárkányodat: Moszkváról Pekingre helyezné át a keleti nyitás súlypontját Orbán

Így növeld a sárkányodat: Moszkváról Pekingre helyezné át a keleti nyitás súlypontját Orbán

Sérült gyereket hátrahagyva menekültek a rendőrök elől a balesetező fiatalok

Sérült gyereket hátrahagyva menekültek a rendőrök elől a balesetező fiatalok