szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A vagyonosodási vizsgálatok száma 2007 óta 11 ezerről évi körülbelül kétezerre csökkent, de az egy megállapításra jutó nettó adókülönbözet 5,5 millióról 20 millióra nőtt – írta a Világgazdaság.

A lap hétfői számában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adtai alapján arról számoltak be, hogy 2007 óta 178,5 milliárd forint adókülönbözetet tárt fel az adóhatóság a vagyonosodási eljárásokban, amelyekből 2007 óta csaknem 20 ezret zártak le.

Most 315 vagyonosodási vizsgálat folyik a NAV-nál.

A hatóság adatai azt mutatják, hogy a vizsgálatok egyre hatékonyabbak – írják a cikkben.

Idén az ellenőrzésre kiválasztottak 87 százalékánál tártak fel adóhiányt a NAV szakemberei, és az utóbbi években is rendre 80 százalék körüli arányt ért el a hatóság ezen a területen. A bíróság előtt megtámadott határozatok több mint 60 százalékában a bíróság a NAV-nak adott igazat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Babarczy Eszter: Egyszerre van szükségünk megértésre és keménységre

Babarczy Eszter: Egyszerre van szükségünk megértésre és keménységre

Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony

Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony

10 millióra büntették a Wizz Airt az ügyfélszolgálata miatt

10 millióra büntették a Wizz Airt az ügyfélszolgálata miatt