szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kijevben több bank korlátozza a lakossági devizavásárlást, miután az orosz csapatok behatolásának hírére devizavásárlásba kezdtek az emberek.

Az ukrán fővárosban, Kijevben több bank korlátozni kezdte a lakossági devizavásárlást. 

A PrivatBank, a legnagyobb ukrán kereskedelmi bank a lépést azzal hozta összefüggésbe, hogy váratlanul megnőtt a lakosság devizakereslete. Emiatt a bankok egy része arra kényszerült, hogy csak telefonon előre bejelentett devizavásárlást tesz lehetővé, de azt is kizárólag egy bizonyos keretösszegig. A limit eltérő, a PrivatBanka napi 100 dollárt vásárlását engedélyezi lakossági ügyfeleinek.  

Szintén csak előzetes bejelentésre lehet devizát vásárolni a Raiffeisen Bankhoz tartozó Avalnál és a BNP Paribas leánycégénél, az Ukrajnában harmadik legnagyobb kereskedelmi banknál, az UkrSibbanknál.

Petro Porosenko ukrán államfő csütörtökön kijelentette, hogy orosz csapatok hatoltak be Ukrajnába, a NATO egyik magas rangú tisztségviselője pedig arról beszélt, hogy jelenleg több mint ezer orosz katona van Ukrajnában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!