szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A nemzetpolitika főbb irányvonalaiban nem fog megváltozni, azonban gazdaságpolitikai eszközök bevonását tervezik – mondta szombaton Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár az MTI-nek az ausztriai Felsőpulyán (Oberpullendorf).

Potápi megerősítette: a cél a nemzetpolitikai támogatási rendszer egyszerűsítése, és a meglévő források ésszerűbb felhasználása, valamint a pályázati rendszer újragondolása. "Azt szeretnénk elérni, hogy a magyarországi uniós pályázatokat már a határon túli magyar közösségek, vállalkozók is megpályázhassák" – hangsúlyozta az államtitkár.

A kétévente megrendezett Kufstein Tanácskozások az ausztriai magyarság kiemelkedő eseménye. A Felsőpulyán tartott idei konferencia központi témája az első világháború kitörésének százéves évfordulója, de a szórványmagyarságot leginkább foglalkoztató kérdések, az identitás, a megmaradás, a magyar nyelv és az oktatás témáiról is mindig szó esik. Idén húsz országból több mint 250 résztvevő jött el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!