szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A költségvetési bizottság szocialista elnöke szerint minden idők legnagyobb megszorítására készül a kormány, amit a nemzetgazdasági miniszter minapi bejelentése tett világossá.

Burány Sándor szerdai sajtótájékoztatóján felidézte Varga Mihálynak egy konferencián elmondott szavait, amelyek szerinte arra utalnak, hogy mintegy 1700 milliárd forintos megszorítást zúdítanak a társadalomra a következő három évben.

A szocialista politikus bírálta, hogy mindezt egy olyan négyéves kormányzás után teszi a kabinet, amelynek eredményeként 4 millióan élnek a létminimum alatt. Kijelentette: pártja tiltakozik minden olyan megszorítás ellen, amely ezt a számot növeli.

Burány Sándor választ vár a kormánytól arra, igaz-e, hogy megadóztatnák a nyugdíjakat, bevezetnék a fizetős egészségügyi szolgáltatásokat és tömeges elbocsátásokra készülnek a közszférában.

Leszögezte: elvárják, hogy lehetőleg szeptember 30-áig, de még az önkormányzati választások előtt tisztázza a kormány, honnan akarja elvonni az 1700 milliárd forintot.

Rogán Antal (Fidesz) úgy vélte, növekedés idején badarság megszorításokról beszélni – idézte fel Burány Sándor, aki szerint ennek ellentmond az elemzők véleménye, az, hogy a gazdasági növekedés jövőre már lassulni fog.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Napi Gazdaság vállalati finanszírozásról szóló keddi budapesti konferenciáján szólt arról, hogy fokozatosan csökkenteni kell – 45 százalékra – az államháztartás kiadási oldalát, szűkíteni az újraelosztás mértékét, és emellett folyamatosan mérsékelni kell az év végi államadósságot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban

Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt

Babarczy Eszter: Egyszerre van szükségünk megértésre és keménységre

Babarczy Eszter: Egyszerre van szükségünk megértésre és keménységre