szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az egész évre tervezett 2321 milliárd forint értékű kötvénykibocsátás 89,9 százaléka teljesült szeptember végéig. A legjobban a három- és ötéves változó kamatozású papírok kibocsátása áll – írta hétfői számában a Napi Gazdaság.

Az eredeti tervekben mindössze 60 milliárdos összeg szerepelt az ötéves papírból, majd a jegybanki kéthetes kötvény átalakítása után bevezették új termékként a hároméves változó kötvényt, ennek köszönhetően a módosított tervben már 398 milliárdos összeg szerepelt.

A szeptember végéig eladott 508,2 milliárd forintnyi változó kamatozású kötvény értéke azonban már a módosított tervnél is majdnem 30 százalékkal magasabb.

Az Államadósság-kezelő Központ a tízéves kötvények frontján is jól áll, hiszen szeptember végéig a módosított terv 105,2 százalékát kibocsátották. Az ötéves fix kamatozású papírok esetében 89,5 százalék ez az arány, míg a hároméves kötvényeknél 69,6 százalék – írta a Napi Gazdaság.

Az adósságkezelő inkább a rövid oldalon csökkentené a kibocsátást, illetve visszavásárlásokkal kompenzálná a többletet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony is figyelmeztet: Három hónapja nem regisztráltak ennyi beteget

Karácsony is figyelmeztet: Három hónapja nem regisztráltak ennyi beteget

Mókusvadászatra invitál a Szépművészeti Múzeum

Mókusvadászatra invitál a Szépművészeti Múzeum

Aggódik az önkormányzat: kiemelt beruházás lett a Radetzky-laktanya átépítése

Aggódik az önkormányzat: kiemelt beruházás lett a Radetzky-laktanya átépítése