szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Horváth András közel egy éve, 2013 november elején robbantotta ki az utóbbi évek legnagyobb botrányát. A NAV volt tisztviselője az áfacsalások ügyben feljelentést is tett, de az eztán elrendelt nyomozás – bár a határidejét már többször is meghoszabbították – eddig nem vezetett eredményre. Hacsak arra nem, hogy miután a NAV feljelentette Horváth Andrást, a férfinél házkutatást tartottak és többször is kihallgatták – a nyomozás ez esetben sem zárult le.

Ezért kérdést tettünk fel a Legfőbb Ügyészségnek azzal kapcsolatban, hogy hogy áll az áfabotrányt csaknem egy éve kirobbantó Horváth András feljelentése alapján indult nyomozás. 

©

A Fővárosi Főügyészég szóvivője válaszlevelében azt a tájékoztatást adta, hogy "a NAV által (Horváth András ellen) tett feljelentések alapján – az információs rendszer vagy adat megsértésének vétsége, valamint a rágalmazás vétsége miatt – indult nyomozás jelenlegi határideje 2014. november 22. napja.
A Horváth András által, hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt tett feljelentés alapján indult nyomozás határideje 2014. november 13. napja. Mindkét fenti ügyben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya teljesíti. A folyamatban lévő nyomozásokról a nyomozó hatóság adhat bővebb tájékoztatást."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány kiszervezte a 9 millió euróért megvásárolt szlovéniai wellnessközpontot is

A kormány kiszervezte a 9 millió euróért megvásárolt szlovéniai wellnessközpontot is

A Trabantokat az út szélén hagyják és kibelezik – 1991. április 23.

A Trabantokat az út szélén hagyják és kibelezik – 1991. április 23.

Orvosa szerint Alekszej Navalnij „bármelyik percben” meghalhat

Orvosa szerint Alekszej Navalnij „bármelyik percben” meghalhat