szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két év múlva már biztosan bevezetik a dugódíjat Budapesten, amely a budai körutak és a Hungária körút közötti területre vonatkozik majd – írja a Figyelő.

2016 áprilisában vagy júliusában startolhat a dugódíj Budapesten, az Országgyűlés a jövő tavasszal dönt az ügyben. A díj a Budai körút és a Hungária körgyűrű által határolt területre vonatkozik majd, mértéke nagyjából 2 BKV-jegy ára, 500-640 forint lesz – írja a Figyelő. A dugódíj bevezetése azért 2016-ra esik majd, mert Brüsszel 2017-ben ellenőrzi majd, hogy a 4-es metró támogatási szerződésében foglalt feltételek megvalósultak-e.

A lap a Főpolgármesteri Hivatalhoz közel álló szakértőtől úgy értesült, néhány hónapon belül már a parlament elé is kerül a bevezetését lehetővé tevő törvényjavaslat annak ellenére, hogy Tarlósék mindeddig nem foglalkoztak a témával, mert tisztában vannak azzal, hogy a nem jól időzített és rosszul kommunikált dugódíjjal megbukhatnak, bár egy új bevételi lehetőség nagyon is kapóra jön nekik is.

©

A Figyelő úgy értesült, a dugódíj 2016-os startja olyannyira biztos, hogy az idén nyáron tesztelt és beüzemelt közterületi parkolás egységes mobilfizetési rendszerét eleve úgy fejlesztették ki, hogy a dugódíjfizetésre is alkalmas legyen.

A fugódíj bevezetéséhez egyébként jelentős beruházásokra lenne szükség: új járművek kellenének a közösségi közlekedésben, P+R parkolókat kellene létesíteni, sűríteni a járatokat. 2010 óta viszont mindösszesen 4 P+R parkoló épült, és 5 további engedélyeztetése zajlik. A szakértők szerint a fejlesztések azért is lennének fontosak, mert könnyebb lenne elfogadtatni a budapestiekkel a dugódíjat, ha látnák, hogy tényleg emelkedik a szolgáltatás színvonala, de 2016-ig ez nem fog sikerülni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így teszi tönkre a természetet a Mauritiusnál zátonyra futott hajóból tengerbe jutott olaj

Így teszi tönkre a természetet a Mauritiusnál zátonyra futott hajóból tengerbe jutott olaj

Navracsics Tibor: Baj van a Fidesz immunrendszerével

Navracsics Tibor: Baj van a Fidesz immunrendszerével

Új külgazdasági céget alapít a kormány

Új külgazdasági céget alapít a kormány