szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tállai András NGM-államtitkár egy írásbeli kérdésre adott válaszából az derül ki, hogy a kormány nem tervezi az illetményalap növelését, szerintük az eddigi intézkedésekkel így is eléggé segítették a köztisztviselőket.

Jövőre sem fogják emelni a köztisztviselők hét éve változatlan, 38 650 forintos illetményalapját – ez derül ki Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának Gúr Nándor MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.

Tállai Varga nevében válaszolt a szocialista képviselő kérdésére, válaszában pedig kifejtette, hogy "nem az illetményalap emelése az egyetlen módja annak, hogy a közszolgálati tisztviselők anyagi megbecsülése növekedhessen", vagyis a kormány gyakorlatilag nem tervez béremelést.

Tállai kifejti, hogy a személyi jövedelemadó mértékének csökkentése, a minimálbér és a garantált bérminimum évről évre történő megemelése, a munkaköri pótlék bevezetése, a családi adókedvezmény, a rezsicsökkentés és a devizahitelesek terheinek mérséklése mind segít a köztisztviselők helyzetén, és bár az államtitkár hozzáteszi, hogy "a kormány célja változatlanul az, hogy a gazdasági lehetőségek biztosította keretek között növeljük a bérek, illetmények nettó értékét", béremelésről nem esik szó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Legalább emiatt fellélegezhetünk: véget ér a parlagfűszezon

Legalább emiatt fellélegezhetünk: véget ér a parlagfűszezon

A kormány is elismerte: már jött uniós pénz a pandémiaválság csillapításához

A kormány is elismerte: már jött uniós pénz a pandémiaválság csillapításához

KSH: 401 ezer forint a magyar átlagkereset

KSH: 401 ezer forint a magyar átlagkereset