szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szeptemberben 7,6 százalékkal nőtt az ipari termelés a KSH adatai szerint.

Az ipari termelés szeptemberben 7,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az előzetes adatok szerint – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

A munkanaphatástól megtisztított index 5,2 százalékos növekedést mutat 2013 szeptemberéhez képest. Az előző hónappal összevetve 2,7 százalékkal bővült az ipari termelés szeptemberben a szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok szerint.

Elsősorban az autógyártásnak, illetve kisebb mértékben az élelmiszeriparnak köszönhető az ipari kibocsátás növekedése – mondta az adatok ismertetésekor Mikó Ildikó, a KSH statisztikai tanácsadója.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik: Nincs más választásunk, mint védekezni

Szlávik: Nincs más választásunk, mint védekezni

Gulyás Gergely: Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk

Gulyás Gergely: Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk

Podcaster lesz Áder János

Podcaster lesz Áder János