szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A magyar gazdasági növekedés várható lassulása ellenére is valószínűleg kamatemelésre szánja el magát jövőre a Magyar Nemzeti Bank (MNB), tekintettel a jó eséllyel szigorodó külső monetáris környezetre - jósolták pénteki előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.

A UBS bankcsoport londoni befektetési részlegének közgazdászai a 2015-2016-os időszakra szóló átfogó prognózisukban közölték: az idei évre 3,1 százalékos, jövőre 2,2 százalékos növekedést várnak a magyar gazdaságban. 

A ház ugyanakkor azzal számol, hogy az MNB jövőre 0,90 százalékponttal, 2016 végéig további 0,50 százalékponttal 3,50 százalékra emeli alapkamatát. Ennek az előrejelzésnek az alapja a UBS azon várakozása, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve 2015 második negyedétől kamatemelésbe kezd, és a tízéves amerikai kincstárjegy hozama 3,50 százalékig emelkedik 2015 végére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ismét Hamilton rajtolhat az élről

Ismét Hamilton rajtolhat az élről

Az Antarktiszon is megjelentek a szúnyogok

Az Antarktiszon is megjelentek a szúnyogok

Egy kicsit kevesebb lett a nagyivó Magyarországon

Egy kicsit kevesebb lett a nagyivó Magyarországon