szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A banki ügyfelek egy szűk körének lesz csak arra lehetősége, hogy ne éljen a forintosítással – közölte a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály szerint feltételei lesznek annak, hogy valaki megtartsa devizahitelét, és ne éljen a forintosítással, szavai szerint a banki ügyfelek egy szűk körének lesz csak erre lehetősége. A nemzetgazdasági miniszter hétfőn újságíróknak azt mondta, hogy a devizahitelek forintosítását előíró törvény kihirdetése után 30 nap áll majd azok rendelkezésére, akik nem szeretnék hogy devizában jegyzett jelzáloghitelüket forintra váltsák, hogy ezt jelezzék. 

A miniszter utalt a 2011 óta érvényben levő szigorúbb devizaalapú jelzáloghitelezési szabályokra, amelyek például előírják, hogy állandó devizajövedelemmel kell rendelkezni ilyen hitelek felvételéhez. 

Varga Mihály szerint a kormány csütörtökig elvégzi a végső simításokat a törvényjavaslaton, amelyet pénteken nyújtanak be a parlamentnek. A nemzetgazdasági miniszter szerint a banki ügyfelek döntő többsége a forintosítás mellett dönt majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Százmilliós adókedvezményeket kapott a Bond-filmeket készítő stúdió

Százmilliós adókedvezményeket kapott a Bond-filmeket készítő stúdió

Az eddigi legerősebb BMW lesz az X8 csúcsváltozata

Az eddigi legerősebb BMW lesz az X8 csúcsváltozata

Csaknem 118 milliárdból gazdálkodhat jövőre a közmédia

Csaknem 118 milliárdból gazdálkodhat jövőre a közmédia