Jogszabályi megfelelés az akkumulátorgyártás hulladékkezelésében – mit ír elő az EU és Magyarország?
A szabályozás egyre szigorúbb, a megfelelés jogi kötelezettség és stratégiai kérdés is.
Decemberben sertéshúsra is többet költenek a magyar emberek; a szokásos 2 helyett, ilyenkor 25 százalékkal többet, mintegy 2,5 kilogrammot fogyasztanak fejenként.
A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) tájékoztatása szerint az év utolsó hónapjában a növekvő sertéshúsfogyasztás összefügg azzal, hogy karácsonykor nem hiányozhat a magyar családok asztaláról sem a töltött káposzta, sem a bőrös virsli, sem a malacsült. A szóban forgó ételek pedig sertéshúsból készülnek.
Ezekhez a hagyományos fogásokhoz már országszerte elérhetőek a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjeggyel ellátott sertéshús termékek. Ezek igazoltan magyar gazdaságokból és vállalkozásokból származnak, így is segítve a hazai élelmiszertermelés fellendítését - hívja fel a figyelmet a VHT.
Az új termékvédjegy a garancia arra, hogy a termék előállításának minden lépése megfelel a szigorú tanúsításoknak. A KMS védjegyet viselő, gazdag ásványi anyag és fehérjeforrásnak számító, magyar sertéshúsokat már kínálják a nagyobb bevásárlóközpontokban - olvasható a tájékoztatóban.
A szabályozás egyre szigorúbb, a megfelelés jogi kötelezettség és stratégiai kérdés is.
Van egy piaci szegmens, amely feltámadni látszik, de a megrendelő fejével kell gondolkodni.
Számos kedvezményes kamatozású termék érhető el a Széchenyi Kártya Programban, illetve az EXIM Magyarországnál.
A képzések támogatása segíti az alkalmazkodóképességet és a termelékenység javítását – a vállalkozások széles köre számára érhető el ehhez pályázati forrás.
Az orosz elnök úgy véli, hogy országa gazdasága és hadserege elég erős ahhoz, hogy bármilyen további nyugati intézkedésnek ellenálljon.