szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

November végére 151 milliárd forint e-útdíjat fizettek be, ami meghaladja az egész évre tervezett 150 milliárd forintot – írta a Napi Gazdaság.

A lap szerdai számában a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató közlése alapján azt írták: a rendszerbe eddig 43 ezer ügyfél, körülbelül 153 ezer járművet regisztrált, 83,5 ezer tehergépjármű már fedélzeti eszközzel teljesíti a bevallást.

A tavaly júliusban startolt e-útdíjrendszer már működésének első hat hónapjában megtermelte a beruházás 42 milliárd forintos költségét.

A kormány jövőre 200 milliárd forint bevételt vár a rendszertől, de a lapnak nem sikerült hivatalos választ kapnia arra a kérdésére, hogy az 50 milliárd forintos növekményt mire alapozták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!