szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

40 pályázatnál a pályázó valótlan adatokat közölt vagy nem felelt meg a kiírás feltételeinek. Jelenlegi formájában az állami földbérlet-pályázati rendszer visszaélésekre ad lehetőséget – ismertette a Kehi megállapításait a mezőgazdasági bizottság MSZP-s alelnöke.

Rossz a jelenlegi formájában az állami földbérlet-pályázati rendszer, mert visszaélésekre ad lehetőséget – összegezte a Népszavának Harangozó Gábor (MSZP) a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) földbérletpályázatainak ügyében végzett Kehi-vizsgálat eredményét.   

A lap pénteki számában az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöke elmondta: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) 428 pályázat tételes ellenőrzése után jutott erre a megállapításra.

A pályázatok 28 százaléka esetében nem lett volna szabad a szerződést megkötni, s ebből 14 százaléknál, azaz több mint 40 pályázatnál a pályázó valótlan adatokat közölt vagy nem felelt meg a kiírás feltételeinek. A fennmaradó pályázatok negyedénél, mintegy 80 esetben pedig a gazdasági terv szubjektív pontszámaival nyert a pályázó – emelte ki a vizsgálat eredményeiből a szocialista politikus.

"A Kehi elküldte a kormánynak a jelentést és a javaslatait arról, milyen változtatásokra lenne szükség. Ennek eddig semmilyen érdemi következménye nem volt, ezért a jövő héten a Kehi-vizsgálat ügyében több kezdeményezést is teszünk Gőgös Zoltánnal, az MSZP elnökhelyettesével, akivel együtt néztük át a dokumentumokat – mondta Harangozó Gábor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tovább terjeszkedik a Balatonnál Mészárosék ingatlanos üzlettársa

Tovább terjeszkedik a Balatonnál Mészárosék ingatlanos üzlettársa

Audival húzták a tartálykocsit a havas emelkedőn – videó

Audival húzták a tartálykocsit a havas emelkedőn – videó

Elbukott a magyar kezdeményezés: nem lesz uniós jogszabály a kisebbségek jogairól

Elbukott a magyar kezdeményezés: nem lesz uniós jogszabály a kisebbségek jogairól