szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

1 milliárd 27 millió forintot vett fel 2014 májusában osztalékként, ám ezt elfelejtette beleírni a vagyonnyilatkozatába Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester és Orbán Viktor jó barátja. Úgyhogy most felhívta az RTL Klub Híradóját és elmondta a műsornak, mi történt.

Novemberi vagyonbevallása szerint június óta 300 millió forinttal hízott a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc bankbetétje, amely korábban is már 400 millió forintot tett ki. Nyáron azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy 1991 óta vállalkozó, és a kilencvenes évektől jómódban él, a Blikknek pedig nemrég azt mondta: "mindennek a titka a munka, a szorgalom, a hozzáállás", de mondott olyat is korábban, hogy sikereiben bizonyára szerepet játszik "a jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye".

©

Most ő maga hívta fel az RTL Híradóját, hogy elmondja: a júniusban nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatát januárban adta le, így a 300 milliós vagyongyarapodás nem öt, hanem tíz hónap alatt jött össze neki, de a Híradó szerint ez se jött volna ki abból a havi 1,7 millió forintból, amit cégéből vesz fel tanácsadásért, és a korábbi vagyonnyilatkozatában feltüntetett 943 milliós osztalékon kívül más jövedelmről nem számolt be.

Mészáros azt mondta a Híradónak, hogy novemberi vagyonnyilatkozatában hibázott, ugyanis elfelejtette beleírni, hogy 2014 májusában 1 milliárd 27 millió forint osztalékot vett fel, amiből ingatlanokat vett és megélhetését is ebből fedezte, így maradt 300 millió.

Hozzátette: jövedelme minden forintjával el tud számolni és nem érintett semmilyen korrupciós ügyben.

Mészáros Lőrinc az elmúlt években került fel a száz leggazdagabb magyar listájára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!