szerző:
hvg.hu

1 milliárd 27 millió forintot vett fel 2014 májusában osztalékként, ám ezt elfelejtette beleírni a vagyonnyilatkozatába Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester és Orbán Viktor jó barátja. Úgyhogy most felhívta az RTL Klub Híradóját és elmondta a műsornak, mi történt.

Novemberi vagyonbevallása szerint június óta 300 millió forinttal hízott a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc bankbetétje, amely korábban is már 400 millió forintot tett ki. Nyáron azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy 1991 óta vállalkozó, és a kilencvenes évektől jómódban él, a Blikknek pedig nemrég azt mondta: "mindennek a titka a munka, a szorgalom, a hozzáállás", de mondott olyat is korábban, hogy sikereiben bizonyára szerepet játszik "a jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye".

©

Most ő maga hívta fel az RTL Híradóját, hogy elmondja: a júniusban nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatát januárban adta le, így a 300 milliós vagyongyarapodás nem öt, hanem tíz hónap alatt jött össze neki, de a Híradó szerint ez se jött volna ki abból a havi 1,7 millió forintból, amit cégéből vesz fel tanácsadásért, és a korábbi vagyonnyilatkozatában feltüntetett 943 milliós osztalékon kívül más jövedelmről nem számolt be.

Mészáros azt mondta a Híradónak, hogy novemberi vagyonnyilatkozatában hibázott, ugyanis elfelejtette beleírni, hogy 2014 májusában 1 milliárd 27 millió forint osztalékot vett fel, amiből ingatlanokat vett és megélhetését is ebből fedezte, így maradt 300 millió.

Hozzátette: jövedelme minden forintjával el tud számolni és nem érintett semmilyen korrupciós ügyben.

Mészáros Lőrinc az elmúlt években került fel a száz leggazdagabb magyar listájára.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Csökkent Gulyás Gergely hatásköre

Csökkent Gulyás Gergely hatásköre

Kövér László kizárta a parlamenti ülésről az LMP képviselőit

Kövér László kizárta a parlamenti ülésről az LMP képviselőit

Szolnokra jön Peter Greenaway

Szolnokra jön Peter Greenaway

Korrupciókutató Központ: egyre több a gyanús közbeszerzés

Korrupciókutató Központ: egyre több a gyanús közbeszerzés

Auditbotrány: távozik az MVM Informatika vezetője

Auditbotrány: távozik az MVM Informatika vezetője

Hamarosan már lehet szlalomozni önvezető autókkal a zalai tesztpályán

Hamarosan már lehet szlalomozni önvezető autókkal a zalai tesztpályán