szerző:
hvg.hu

Idén november 1-jétől 9,9 százalékkal emelkedik a 2014. november 1-jét megelőző időponttól megállapított egyes politikai rehabilitációs ellátások, nyugdíj-kiegészítések és a nemzeti helytállásért elnevezésű pótlék összege.

Az emelések végrehajtásáról a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság 2014 decemberében intézkedik, oly módon, hogy a 2014. novemberi és decemberi hónapra járó összegkülönbözeteket decemberben folyósítja.

A 9,9 százalékos emelés végrehajtását követően a nyugdíj-kiegészítés összege, amennyiben a szabadságvesztés, szabadságkorlátozás időtartama meghaladta az egy évet, az első évre a korábbi havi 4775 forint helyett havi 5250 forintra módosul – írja az Adózóna. A második évtől az ötödik évvel bezárólag a korábbi havi 2395 forintról havi 2635 forintra, a hatodik évtől pedig a korábbi havi 2870 forint helyett havi 3155 forintra változik.

Munkaszolgálat után járó nyugdíj-kiegészítés esetén az emelés végrehajtását követően az emelés összege az első év után a korábbi havi 4775 forint havi 5250 forintra módosul, a második évtől kezdve pedig az emelés összege a korábbi havi 2395 forintról havi 2635 forintra módosul. A nemzeti helytállási pótlék megállapításánál, folyósításánál meghatározott összeghatár a korábbi havi 161 260 forintról havi 177 230 forintra változik. Amennyiben a pótlék megállapítása hozzátartozói jogon történik, az összeghatár a korábbi havi 80 630 forintról havi 88 615 forintra módosul.

További részleteket itt lehet olvasni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kaliforniai tűzvész: már 71 halott

Kaliforniai tűzvész: már 71 halott

Handó visszavág

Handó visszavág

A hét legviccesebb videója, mikor ez a lány rádöbben: valójában nem a Földben élünk

A hét legviccesebb videója, mikor ez a lány rádöbben: valójában nem a Földben élünk

Az összeomlás forgatókönyvei: melyiktől kell igazán félnünk?

Az összeomlás forgatókönyvei: melyiktől kell igazán félnünk?

Felejtsük már el a követők számát a Twitteren! – nem akárki gondolja így

Felejtsük már el a követők számát a Twitteren! – nem akárki gondolja így

Perújítást rendeltek el a Prisztás-gyilkosság ügyében

Perújítást rendeltek el a Prisztás-gyilkosság ügyében