szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A trafikellátóról szóló törvényre nemmel szavazott, a segélyezési rendszer átalakításánál tartózkodott Bencsik János, és mint írta, vállalja is morális okokból meghozott döntése következményeit. A vasárnapi zárva tartás keddi szavazásánál is tartózkodni készül.

Bencsik János fideszes képviselő morális okokból nemmel szavazott hétfőn a központi trafikellátóról szóló törvényre - írta a VS.hu. A képviselő előre szólt a frakciónak, és vállalja döntése következményeit.

Mint Facebook-oldalán kifejtette, nem látta bizosítottnak, hogy a dohánykereskedés valóban állami monopóliummál válik, és az abból származó bevétel a közjót fogja szolgálni. Szerinte a ma elfogadott törvény lehetővé teszi, hogy az állam a jogosultságot pályáztatás nélkül adja tovább egy magáncégnek.

©

Bencsik nem ért egyet a segélyezési rendszer átalakításával sem, ezért ennél a témakörnél tartózkodott. Mint írta, a törvénymódosítás tovább növeli a szegények számát, elmélyítheti a szegénységet és felerősítheti a belső elvándorlást, a devianciát, valamint a bűncselekmények elharapódzásához vezethet. Eközben - írta - a fiatal nemzedéktől eveszi a felemelkedés lehetőségét.

Az Országgyűlés kedden dönt a vasárnapi zárva tartásról is, és ezen a szavazáson Bencsik János szintén tartózkodni fog.

Bencsik nem először vállalja különvéleményét: tavaly Ángyán Józseffel együtt nemet mondott a földtörvényre, és tartózkodott a trafiktörvény 2013-as módosításánál is, amikor a dohány-kiskereskedők árrésének 10 százalékra való emeléséről, valamint a dohányboltokban kapható áruk körének kiszélesítéséről döntöttek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt

A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt

Így lett a semmiből kulturális fórum a színház Szombathelyen

Így lett a semmiből kulturális fórum a színház Szombathelyen

Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?

Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?