szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A lakossági sertéshúsfogyasztásban az utóbbi időkben rendre csak a december hozott kiugrás, az ünnepi hónapban fejenként 2,5 kiló sertéshús fogy el, szemben az átlagos hónapokban kimutatott nagyjából két kilóval – írja hétfői számában a Világgazdaság.

Az elmúlt húsz évben a magyar lakosság sertéshúsfogyasztása 32 százalékkal esett vissza, és mára nem éri el a napi 10 dekát sem – írta a lap.

Németh Antal, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke a lapnak elmondta, hogy az elmúlt évtizedekben a baromfihúsokat jól menedzselték, a hazai kereslet is ebbe az irányba tolódott el.

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!